Leeshoek

Direct Contact

Leeshoek

LinkedIn
Facebook

Wij delen graag onze kennis met u. Regelmatig lezen we interessante artikelen, boeken, verslagen of scripties over HR-gerelateerde thema's. Ook geven wij hier graag onze mening over iets wat ons allen aangaat. In onze leeshoek kunt u vrijblijvend terecht voor informatie, inspiratie of .... gewoon omdat het leuk is!

GreenshootHR verkoopt ook boeken. Zo is onze bestseller 'Coachen op gedrag en resultaat' van PiCompany ook via ons te koop. Boeken kunt u bestellen door contact met ons op te nemen per e-mail, telefoon of via "Direct Contact". Heeft u een mening of een interessant artikel over HR? Deel het met ons of laat een bericht achter.


Emergenetics International Associate Newsletter 2012-1

Dear Associates, Are we really forging ahead into Q2 already? 2012 is picking up steam and we’ve already seen big impact so far this year! Welcome to the first Associate Newsletter of the year – be sure to check it out fully because every page has great ideas, stories and resources for you. Here’s the highlights: • We’ve made major news in Asia, as our office there just completed a merger – Meet the entire team and hear about the merger that’s resulted in an even better Emergenetics International – Asia office! • We’re making waves at Wyndham Worldwide – Check out our Profile of two Associates there, Anna Marie Crowley and Linda Foley, and see how they’ve boosted leadership and engagement scores through Emergenetics! • Enjoying Geil’s articles for Inc. Magazine? Check out a link to the latest Inc. article featuring Associate Dr. Lee Rice • See pictures from Geil’s journey to Kenya with several Associates • Get all the great information and ideas – from new exercises to brain science to product updates – that you’ve come to expect Finally…even more big news…For the first time ever, Emergenetics International will be exhibiting at the ASTD International Conference! Come check us out if you’re attending – Denver, CO, May 6-9. Stay tuned for more on this!

lees het hele artikel

Team ability als selectiecriterium

De doelstelling van een selectieprocedure is om het juiste talent op de juiste plaats te krijgen. Het persoonsaspect binnen deze selectie ontvangt vaak het leeuwendeel van de aandacht, we testen individuele kwaliteiten zoals intelligentie en persoonlijkheid, we besteden aandacht aan het cv. Desondanks komt het voor dat een kandidaat toch niet aan de hooggespannen verwachtingen kan voldoen. Welk cruciaal punt zien we over het hoofd? Het antwoord ligt besloten in de doelstelling van een selectieprocedure: de interactie tussen persoon en omgeving. Oftewel 'team-ability'.

lees het hele artikel

Impact van HR op omzet, productiviteit en financiele resultaten

Lees waar het in HR werkelijk om draait. Wat is de impact of bijdrage van HR binnen organisaties als het gaat om omzet, productiviteit en andere financiele resultaten.

lees het hele artikel

Emergenetics Presentatie Tips

Indruk maken met een presentatie? Bekijk dan de presentatie tips van Emergenetics via onderstaande link. Emergenetics is één van de onderdelen in de dienstverlening van Greenshoot HR.

lees het hele artikel

Raet HR Benchmark: HR analytics en de rol van HR als business pa

Raet HR Benchmark: HR analytics en de rol van HR als business partner Onderwerpen: Strategisch HR Hoe bestuurders, HR-managers en medewerkers aankijken tegen de veranderde rol van HR. Al jaren is de rol van HR als business partner onderwerp van gesprek. De opkomst van HR analytics heeft die discussie opnieuw gevoed. Tal van modellen en theorieën laten zien hoe HR haar rol kan versterken door gebruik te maken van data-analyses. Hoe ver is HR daar in de praktijk mee? En hoe kijken bestuurders en medewerkers anno 2014 tegen de HR-afdeling aan? Raet deed er onderzoek naar. Het rapport “HR analytics en de rol van HR als business partner” maakt deel uit van de Raet HR Benchmark 2014-2015, een serie onderzoeksrapporten over actuele HR-trends. Het onderzoek werd uitgevoerd door TNS Nipo. Aan het onderzoek namen 1.168 medewerkers, 314 HR managers en 91 bestuurders uit verschillende branches deel. Lees in dit onderzoeksrapport onder meer: • Hoe kijken bestuurders aan tegen de rol van de HR-afdeling? • Aan wat voor soort HR-data hebben bestuurders behoefte? • Wat doen organisaties al op het gebied van HR analytics? • Een interview met een HR analytics expert van de Universiteit Twente • Praktijkcases van ABN AMRO en Carante Groep Download nu het gratis onderzoeksrapport HR analytics en de rol van HR als business partner. bron: HR Praktijk

lees het hele artikel

Hoe Recruiters een CV Scannen en beoordelen

Een artikel over een onderzoek van 'The Ladders' over hoe recruiters in een selectieproces en werving en selectie CV's scannen en beoordelen. Het is een leuk ponderzoek waarbij de techniek van een 'eye scanner'gebruikt is om te zien welke elementen van een CV Recruiters bekijken om tot een besluit te komen.

lees het hele artikel

6 Basis Principes voor het meten van Human Capital Performance

Zes Kern Principes om de performance en daadwerkelijke bijdrage van uw medewerkers en leidinggevenden binnen uw organisatie te meten. Six Key Principles for implementing HR-Analytics

lees het hele artikel

Whitepaper Emergenetics-MillerCoors

Met behulp van Emergenetics doorleren in een corporate omgeving. Lees in deze whitepaper hoe Emergenetics MillerCoors (Amerikaanse bierbrouwerij) geholpen heeft om alles op één lijn te zetten met betrekking tot de bedrijfsstrategie, ervoor zorgen dat het personeelsbestand van binnenuit groeit en om bereid te zijn om zakelijke uitdagingen aan te pakken.

lees het hele artikel

Assessment Center Methods

"Ik vond dit interessante artikel van WILLIAM C. BYHAM, PH.D.. Hij is een deskundige op het gebied van Assessment Centers. In dit stuk neemt hij ons mee naar de oorsprong van assessment centers en de huidige staat van assessment centers. Ook geeft hij een doorkijk naar de toekomst van assessment centers. De conclusie die zowel hij als ik trek, is dat assessment centers niet meer weg te denken zijn. Niet alleen voor het hogere niveau van medewerkers, maar ook voor de lagere niveau's worden assessment centers steeds meer ingezet. Het is een waardevol hulpmiddel gebleken bij selectie- en talentontwikkelingsvraagstukken. Assessments Center Methoden veranderen, maar wel mondjesmaat. De assessment center methode is al jaren hetzelfde en bestaat al jaren uit dezelfde onderdelen, zoals de online assessments, interviews, rollenspelen en cases. De technologische vooruitgang heeft vooral invloed gehad op de online assessments, maar niet zozeer op de rest van het assessment center. Ik zie echter, dat assessment centers in de toekomst, best meer gebruik zouden kunnen gaan maken van gaming, non-invasieve diagnoses die bijvoorbeeld de oog reactie meten of het zweet op je huid en de hormonen die daar in zitten. Dat zal een interessante discussie met zich meebrengen. We zijn dus nog lang niet uit ontwikkeld, maar snel gaat het niet. De wereld van assessment centers is er een van langzame verandering. Ook is er nog steeds weinig onderscheidend vermogen tussen de aanbieders. Dat is misschien ook geen ramp. Bij assessment centers geldt voor mij vooral de kwaliteit. De kwaliteit moet hoog staan en als dat kan met oude bekende methodieken dan vind ik dat prima.” - Mygell Isselt -

lees het hele artikel

Presentatie HR Kennissessie 3 maart: Intuition vs Evidence

Beste deelnemers hier vinden jullie de presentatie van de laatste kennissessie. Veel plezier en tot de volgende HR kennissessie. Wil je de presentatie over IQ stuur dan even een mail naar info@gs-hr.nl . Deze is nl. te groot.

lees het hele artikel